Gri Su Geri Kazanım Sistemleri
Ürünlerimiz
/
Gri Su Geri Kazanım Sistemleri

Başlık

 

Kaybettiğiniz Suyu GERİ KAZANIN!

Gri Su Geri Kazanım Sistemi ile %40-%80 oranında tasarruf edin. 

Foseptik atığı içermeyen, duş, küvet ve lavabolardan gelen az kirli evsel nitelikli atık sulara ‘Gri Su’ denir. 

 

Gri Su Kullanım Alanları;

  • Rezervuar Besleme
  • Bahçe Sulama
  • Araç Yıkama
  • Kaba Temizlik İşleri
  • Soğutma Kulesi Besleme
  • Çamaşır Yıkama
  • Süs Havuzları

Neden Gri Su?

Hızlı ve Kolay Arıtma

Gri su, siyah, sarı ve kahverengi sulardan çok daha az miktarda azot içerir. Atık suda bulunan azotun %90’ı siyah su, sarı su ve kahverengi sudan gelmektedir. Azot, kirletme etkisi en yüksek, suda en zor temizlenen maddedir.

Hijyen Şartlarına Uygun

Gri su, siyah, sarı ve kahverengi suya göre çok daha az bulaşıcı mikrop içerir. Bulaşıcı (patojen) mikrobun en yaygın kaynağını fosseptik atıklar oluşturmaktadır.

Gri Su Miktarı

Gri Su miktarı hava şartlarına bağlı değildir. Bir evde kullanılan suyun yaklaşık %80’i Gri Su’dan oluşmaktadır.

Gri Su miktarı, kullanıcıların yaşam koşullarına bağlıdır.

1.Sosyal ve kültürel alışkanlıklara, 
2.Ekonomik imkanlara,
3.Gri Su’yun toplandığı yerlerdeki kişi sayılarına bağlı olarak değişiklik gösterir.
 

Örneğin; Sosyal ve Kültürel Alışkanlıklarda, kişilerin günlük el/ yüz yıkama, duş alma, diş fırçalama gibi alışkanlıkların sayısı.

Ekonomik imkanlarda; kişilerin yaşadıkları ortamdaki ekonomik imkanların yüksek olması, orantılı olarak su harcama miktarını arttırabilir.

Gri suyun toplandığı yerlerdeki kişi sayısının artması ile orantılı olarak üretilen Gri Su miktarı da artmaktadır.

 

Örnek Gri Su Üretim Hesabı (Konut)

4 Kişilik Bir Ailede Günlük Üretilen Gri Su Hesabı

Kişi Sayısı: 4
Kişi Başı Günlük Lavabo Kullanımı Sayısı: 3
4 Kişilik Bir Ailede Günlük Lavabo Kullanım Oranı: %100
Lavabo Su Tüketim Miktarı: 9 lt/dk
Lavabo Kullanım Süresi: 2 dk
Kişi Başı Günlük Duş Kullanımı: 1
4 Kişilik Bir Ailede Günlük Duş Kullanım Oranı: %50
Duş Su Tüketim Miktarı:18 lt / dk
Duş Kullanım Süresi: 10 dk
Hesaplama: Tüm veriler çarpılacaktır.
= 576 lt/gün
4 kişilik bir ailenin günlük ortalama 576 lt gri su üretimleri vardır.
 
 

 Gri Suyun İçeriği

Gri suyun içeriğinde olan maddeler;

1.Sabun
2.Şampuan
3.Deterjan
4.Saç
5.Vücut Yağı
6.Vücuttan Dökülen Deri Parçaları
7.Tırnak
8.Saç Kepekleri
9.Duş Jeli
10.Krem
11.Diş Macunu
 
Gri Su Arıtma İşlemi
 
Kıl Tutucu Filtre (İnce Filtre)
Gri Su sistemine gelen suyun içindeki, kıl, saç, tırnak gibi kaba maddeleri tutmak için kullanılır.
 
Biyolojik Arıtma/Oksijen Zenginleştirme
Kıl Tutucu Filtre’den geçen Gri Su, belirli sürelerle havalandırılarak oksijen zenginleştirmesi yapılır. Sudaki oksijen miktarı arttırılarak aerobik bakterilerin yaşaması için ideal ortam sağlanır ve biyolojik arıtma işlemi başarılı olarak gerçekleştirilir.
 
Membran Teknolojisi İle Ultrafiltrasyon İşlemi
Biyolojik arıtma işlemi tamamlanmış gri su, son teknoloji ile üretilen, 0,04 mikron MBR modüllerinden geçerek üçüncü arıtma işlemi gerçekleştirilir. MBR modülleri ile tüm bakteri, patojen giderimi de sağlanır.
Birden fazla süzülme çıkışları ile patentli tasarım MicroClear®
Plakanın tüm yüzeyinde eşit basınç dağılımı ile kısmi kirliliklerin önüne geçilmesi
Eşit büyüklükteki difüzör delikleri, membran plakasının her noktasına ulaşarak temizler. Kimyasal bakım ihtiyacı minimuma indirilir. Ters yıkama işlemine gerek duymadan hava ile membran yüzeyinin tamamı temizlenir.
 
Klor İle Dezenfeksiyon
MBR modüllerinden geçen su temiz su deposuna aktarılır, temiz su deposunda suyun daima steril kalması için Ph kontrollü klor dozajı yapılır.
Su, tüketicilere temiz su haznesinden gönderilir...
 
 

 

Gri Suyun Uygulanabileceği Projeler

  • 200 Daire ve Üzeri Tüm Konut Projeleri
  • Otel
  • AVM
  • Öğrenci Yurdu
  • Ofis, İş Merkezi
  • Okul
  • Spor Salonları
  • Sosyal Tesisler
  • Kamu Binaları
  • Toplu Villa Projeleri
  • Camii

 

Gri Su ve LEED Sertifikası

LEED sertifika sisteminde binalar toplam 110 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Bunlardan 10 tanesi ‘Su Verimliliği - Water Efficiency’ alt başlığında incelenmektedir.